Szeszélyes időjárás

Nem tudom mikor volt utoljára ilyen csapadékos nyár, az elmúlt 5 évben biztosan nem. Az eső hajlamos megtalálni a hétvégéket. A kültéri sportok többségét jobb szeretem jó időben csinálni.

A jó idő fogalma relatív, például ma délelőtti esős/szeles bringázásnál egyáltalán nem volt jó idő. Pláne, hogy a napokban (már múlt héten is) egy bujkáló betegséggel küszködök. Nem vagyok beteg, mert a testem felvette a harcot a betegséggel. De fitt sem, mert sok energiámba kerül a harc. Ma reggelre sikerült összekapnom magam, erre nem szakadó esőre ébredtem. Mivel megvolt reggelre beszélve egy edzés ismerősömmel és kell az edzés a kövi versenyhétvége miatt, így gondoltam csináljuk meg. Egyedül nem biztos, hogy elindultam volna. 

Ingyenes ízelítő a golf világából

A héten jelentkeztem egy golfoktatásra. A főnök nagy golfozó, ő ajánlotta ezt a helyet. Állítólag ez a környéken az egyik legolcsóbb pálya. Mivel szeretem a sportokat, úgy döntöttem jó lenne kipróbálni magam ebben is. Gyalogolni, futni, bringázni, mászni , pingpongozni tudok, ez sem lehet olyan nehéz.

9-en voltak jelen a programon. Elöljáróban elmondta/megmutatta Alfredo az ütőfogásokat, majd gyakoroltunk kisfűben a lyukra lövést. Bár engem inkább a labda eltalálása foglalkoztatott, mintsem hogy be is menjen a lyukba. A surlódás miatt mindig valamilyen ívben célszerű ellőni a labdát. Ha nedves/nagyobb a fű, akkor nagyobb ívben kell játszani. Figyelembe kell venni azt, hogy melyik irányba lejt/emelkedik a pálya.  Ha nagy erővel üti el a labdát az ember, akkor elmegy a francba. Még sima, egyenletes felfületen is nehéz betelálni. Ezután ütőcsere következett, és labdaívelés gyakorlásra volt porondon. Ez komplikáltabb, elég folytonos technikát igényel. Az oktató labdái repültek, az enyéim inkább csak ugrottak. Be kellene fizetni egy kurzusra és jobban elmélyülni benne. Gondolkodtam valamilyen nyelvtanfolyamban, kellene egy kis motiváció az orosz nyelvhez. A vírus miatt sajna lefújták a tanfolyamokat. A közlekedést is nehezebb megoldani, mert Bécsben vannak az iskolák. PluszLehetne egy jó kis videót is készíteni a golfpályáról/játékról. 

 

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments