Vásárlási szokások

 Alapvetően kerékpárral szeretem intézni a bevásárlásokat. Ez betudható a szokás hatalmának, a zöld életszemléletemnek, avagy pénzspórolási szokásomnak is. Így nem vesz meg minden keze ügyébe akadó dolgot az ember. A vásárolt dolgok elpakolása kisebb-nagyobb logisztikai feladat is egyben. Hátizsákkal, vagy kerékpáros csomagtartóra rögzíthető táskával szoktam menni vásárolni. Most egyedüli opcióként a hátizsák maradt. Áttértem az országútizásra, ami jár néhány előnnyel, de sajnos hátrányokkal is. Előny, hogy a 25 km/h-t különösebb erőlködés nélkül lehet tartani, így munkába járásnál reggelente jó pár percet meg tud spórolni az ember. Hajtáshatékonyságban ég és föld a régi városi bringámhoz képest. Ez volt a fő indok a váltás mellett. Nagyon zavart, hogy indulás nyeklett-nyaklott a bringa és elindulásnál jó párat bele kellett hajtani izomból, hogy felvegye az ember a sebességet. Az országúti már a súlya miatt is lekörözi (6-7 kg mínusz). Hátrányként a kényelmetlen üléspozíciót, a nagyon vékony külsőket (úthibákra figyelni kell), valamint a csomagtartó hiányát tudom felhozni. Most spd pedál van a bringán, így az is kompromisszumot jelent. Hosszabb távú célom az, hogy egy remek városi igáslóvá alakuljon át a bringa. De ahhoz, hogy ez összejöjjön, kell egy új országúti aszfaltszaggató járgány. 

Marktviertel

Vösendorf szélén valami eszméletlen nagy bevásárlóközpont van. Több száz üzlet révén midenki megtalálja a magának tetszőt. Hatalmas kertészeti üzletek, papír/háztartási cikkeket áruló boltok, nagy műszaki áruházak egymás hegyén-hátán, élelmiszerüzletek stb. Én most egy háztartási boltba néztem be, hátha találni valahol szúnyoghálót. Azt nem sikerült, de egy Assassin’s Creed filmet találtam helyette. Nem is tudtam, hogy megfilmesítették a játékot… Meg vettem egy ragasztót, hogy jobb híjján ezzel rásegítek a szúnyogháló helyzetére. Szomszédos tedi boltban vettem magamnak egy új kerékpárt, amivel állítólag remekül lehet pizzát szelni. Ez egy újabb ok arra, hogy a következő héten végre süssek egy pizzát. Fél évig nem volt sütőm, így már ideje lenne egy pizzasütésnek.

Úgy hiszem az olajfröccsenés elleni fémhálóra rááldozott 2,5 € is megtérül majd azáltal, hogy nem égetemem meg mindig magam sütés közben. Havi megélhetésről lesz majd egy külön cikkem. Egyelőre még adatgyűjtés fázisában vagyok, kell még már hónap hozzá, hogy összeálljon a költségvetés egy teljes írássá. Na meg persze majd ihlet is kell hozzá, hogy megírjam. Ez lesz a harmadik ilyen jellegű cikkem.

A rizs, a reggeli buci + gombás ebéd egy amolyan mindenes boltból származnak. A rizzsel múltkor megjártam. Szerettem vol

Nem utolsó sorban egy másik remekű: korsó sör alakú gyertya:

Hogy ne teljen teljesen sport nélkül az este, egy otthoni fitballos has-hát edzést azért lenyomtam. Mire összepakoltam a hazaútra/kitakarítottam a kecót addigra el is ment az összes szabad időm és lehet menni aludni. 

 

 

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments