Előzmények:

XCU verseny után stílszerű volt XCO versenyre nevezni. Na de nem a rendes XCO futamra. Ez a legnehezebb kerékpáros szakág. Ha valaki magasabb szinten szeretné művelni, akkor minimum félprofinak kell lennie. Az én kerékpáros stílusom abszolút nem alkalmas eredményes versenyzéshez. Épp ez a FUN kategória lényege, ahol a lelkes amatőrök mérhetik össze erejüket.

Helyszín és időpont:

Nagykanizsa, Csónakázó-tó

2016.09.11 Vasárnap

 

Felszerelés:

Kellys Cooltool bringa.

Taktika:

Túlélés.

Élménybeszámoló:

A verseny nyomvonala majdnem megegyezett a profik nyomvonalával. A szervezők szerencsére megkíméltek minket néhány akadálytól és mászástól. Ennek ellenére is nagyon internzív volt a pálya. A “hullám” akadályt nem is sikerült értékelhetően begyakorolnom a verseny előtt, így inkább a nyúlcipő mellett tettem le a voksom. Nézők előtt orra esni igencsak kellemetlen érzés lett volna. A testalkatom, avagy a felesleges kilók száma talán ekkor volt a legoptimálisabb versenyzéshez. Minimális zsír hason, vékony vádlik, és olyan vénás kar, amit még Absalon tesó is megirigyelhetett volna. Mikor utolára haladtam át a célvonalon, az első helyezett pont mögöttem ért be pár másodperc “lemaradással”. Szóval kimehettem még az utolsó ötödik körre is. Ne tevésszen meg senkit a táv. Már egy kör is felér egy kisebb emberkínzással. Még szerencse, hogy a lejtők élvezetessé tették a versenyt.

 

 

 

 

Konklúzió:

A délelőtti futamnak megvan az az előnye, hogy az ember délután végignézheti a profi futamot is. Szerintem remek motiváció.

Ajánlás:

Kinek ajánlanék XCO versenyen való indulást? Aki szereti a kihívásokat… Elég rétegsport, vannak ennél sokkal élvezetesebb szakágak is.

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments