Előzmények:

Duatlont követően montis szezonindító versenynek a Pilis Kupa XCO-t néztem ki.Meglehetősen nagy váltás volt az előző versenyhez képest, de szeretek sokoldalúan versenyezni. Amatőr szinten nincs tétje egy-egy ilyen versenynek. Bár az intenzitásuk miatt sem kikapcsolódásnak sem aktív pihenésnek nem nevezném őket. A kijutást vonattal oldottam meg. A verseny előtt még lebizniszeltem egy ipad – asus táblagép cserét. Tanulásnál nagyon kapóra jött a táblagép, de az ios-t egyszerűen lehetetlenség volt kezelni. Egy androidos tablet sokkalta hasznosabbnak bizonyult.

Helyszín és időpont:

Pilisszántó

2016.04.23 Szombat

 

Felszerelés:

Kellys Cooltool bringa immár terepgumikkal.

Taktika:

Túlélés.

Élménybeszámoló:

A legutolsó XCO versenyem 2012-re datálható. Szép ez a sportág nagyon, de rettentően kemény. Veszprémből indulva az odajutás némi szervezést igényelt. Az időjárás ezen a hétvégén már a szebbik arcát mutatta. Az előbújó nap még extra kihívást is jelentett. A hobbi kategória résztvevőinek szerencsére csak két kört kellett menni. Meredek lejtőknek, emelkedőknek és kanyaroknak hála körülbelül 10 kph átlagot hajtottam.

 

 

 

 

 

 

Konklúzió:

Összességében remek verseny volt. Kívülálló nem is tudja, hogy mennyire nehéz 5-6 körös versenyt teljesíteni. Amatőrként a célbeérés is elég sikerélményt nyújt.

Ajánlás:

Gyorslábúaknak mindenképp remek kihívást nyújt.

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments