Előzmények:

XCO után frissen és üdén vágtam neki az év első maraton versenyének. Mivel az oda-és visszautat is bringával szerettem volna megtenni, így a rövid távot választottam a versenyen. Ez remek ízelítőt nyújtott a rákövetkező évek hosszabb távjaihoz. Büszke vagyok rá, hogy 2016-2019 között sikeresen végigjártam a ranglétrát. Bár a ’19-es hosszútáv a szakadó esőben minden volt, csak épp nem kellemes. No de erről majd később.

Helyszín és időpont:

Balatonfüred

2016.05.01 Vasárnap

 

Felszerelés:

Kellys Cooltool bringa.

Taktika:

Túlélés.

Élménybeszámoló:

Az oda és visszaúttal együtt meglehetősen sportos napot tudhatok a hátam mögött. Veszprémből Tótvázsony felé indultam el, majd a verseny után Balatonalmádin keresztül értem vissza Veszprémbe. A belemegítés 24 km, a levezetés pedig 38 km volt. Mindig is kedveltem a hosszú, nyeregben töltött napokat.

Magáról a versenyről szívesen mondanám, hogy élvezetem, de ezt a versenyterhelést még annyira nem szeretem. Majdnem a Kormányon Túliak Társaság tagja lettem. A pálya végén a városba vezető single trail nagyon beásta magát a szívembe.

Avg. 184, Max. 194. 11. hely/24-ből. 

 

 

 

 

 

 

Konklúzió:

Szuper verseny volt, sok távval, kihívást nyújtó lejtőkkel és emelkedőkkel. Sajnos 2020 óta túraként van meghirdetve a program.

Ajánlás:

Túra átsorolástól függetlenül ajánlom mindenkinek, aki meg szeretne küzdeni a balaton parti emelkedőkkel.

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments