Előzmények:

Egyetemi vizsgaidőszak alatt én mindig igyekeztem mielőbb letudni a munkát, hogy júniusban sok szabad napom álljon rendelkezésre. A következő kinézett kerékpáros eseményem a Vértesbogláron megrendezésre kerülő MTB piknik volt. Az odajutást vonattal és bringával oldottam meg. Néha van előnye, ha a verseny később kezdődik, így a rajtra kényelmesen oda tudtam érni. Sajnos a régebbi versenyeken készített fotókat nem rendszereztem, időm/kedvem pedig egyszerűen nincs, hogy kronológiai sorrendbe tegyem őket.

Helyszín és időpont:

Vértesboglár

2016.06.18 Szombat

 

Felszerelés:

Kellys Cooltool bringa.

Taktika:

Túlélés.

Élménybeszámoló:

A sok erős az elején elment, én meg utánuk. Teljesen felesleg ilyen hőségben túlterhelni a szervezetet. Több méter széles út, az elmúlt napok pocsolyáin viszont csak hidakon lehetett átkelni. Némely helyen combos volt, felfele mókuskerék, lefelé meg megnéztem mennyire vagyok bátor. A szélesebb kormány kicsit fura volt elsőre. Aztán kiderült, hogy olyan közlekedni vele, mint egy tankkal. Ráadásul nem csak gyorsabbá, hanem biztonságosabbá is teszi a közlekedést.

175 bmp átlagpulzus a röpke három órás távon.

 

A versenyt követően összeszedtem magam és elindultam a vasútállomás felé. Azért 35 km nem tekinthető kevésnek. Főleg úgy, hogy az ember lábában már benne volt 85 km. Most már kevésbé voltam virgonc, de Székesfehérváron azért gurultam még pár kört, hisz ritkán járok errefelé. Nincs is szebb annál, mikor az ember a hajnali fényben indul útnak, s naplementekor ér haza.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konklúzió:

Szuper rendezvény volt, bár a meleg időjárás és fáradtság azért betetett a verseny utolsó órájában. Igazi hullamvasút a pálya, sok szinttel, és nagyon szép környezettel.

Ajánlás:

 Elsősorban haladó montisoknak ajánlott.

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments