Mosás Ausztriában 58 euróért


Amikor az ember feje felett lassacskán összegyűlnek a mosatlan ruhái, elkezd azon gondolkodni, hogy hogyan szabadulhatna meg a szennyesétől. Amenyiben rendelkezünk mosógéppel, a procedúra meglehetősen egyszerű. Ha azonban nem vagyunk ilyen kiváltságos helyzetben, akkor érdemes számba venni a lehetőségeket és egy harci stratégiát kialakítani.

A lehetőségek a teljesség igénye nélkül:

  • Mosógép vétele. Esetemben ugyan adott volt a csatlakozási lehetőség, de mivel ideiglenes szállásnak szánom a jelenlegi helyet, a gépvásárlást inkább későbbre halasztom.
  • Mosás kézzel. Megfelelő mennyiségű türelemmel, energiával, és szabadidővel lehetséges stratégia. Adott szennyes-mennyiség felett viszont én képtelen lennék elkezdeni. Pár dolgot szívesen kimos az ember. Egy teli zsáknak nekiállni már nem kis feladat.
  • Helyi mosodák felkeresése. A környéken nincs ilyen hely, tehát a logisztikát is meg kell oldani.
  • Opcióként ott van még a szennyes kidobása is. De ez nem oldaná meg az eredeti problémát, mi szerint nincs mit felvenni.

Én egy helyi mosoda mellett tettem le a voksom. Bécsben sok mosoda van, én egy közelebbi simmeringi mosodát néztem ki.

A munka végeztével behuppantam az autóba, elfurikáztam a becses ruhaneműt a mosoda környékére. Mert belvárosi részhez hűen kevés parkolóhely akadt. A mosodát gyalog közelítettem meg egy teli zsák ruha, ami váltott kezes cipeléssel nem volt vészes. Az épület felújítás alatt áll, így állványzatok alatt kellett bebújni a helyiségbe.

Valami eszméletlen páratartalom és Smart mosogépek/szárítók fogadtak, amiket egy applikáció segítségével lehetett irányítani akciós árakon. Nem tudtam regisztrálni, gondoltam sebaj megnézzük a helyi terminális rendszert. Csak nem lehet bonyolult… Úgy negyed óra alatt rájöttem, hogyan kell elindítani egy gépet. A szükséges zseton hozzá 13 euró volt. Ez a basic csomag, szárítás meg a többi extra ezen felül lett volna fizetendő. Úgy voltam vele, hogy majd otthon jól megszáradnak a ruhák euró nélkül is. Igen ám, de az idefele elfogadható súlyú zsák a visszaúton már igencsak nehéznek tűnt.

Az eddig leírtakat nem akartam külön blogbejegyésben részletezni. Azonban a tesóm pár napja átküldött egy képet, amin egy gyorshajtási bírság látható. 16 kph sebességtúllépés 30-as táblánál 45 euró értékben. Ez csak úgy sikerülhetett volna még ennél is jobban, ha mosás közben még a parkolásért is megbüntetnek. Na de nézzük mit tartalmazott ez az 58 pénz:

  • Fél óra szaunázás (8,5 € szaunajegy)
  • Fél óra váll/kar/láb edzés a parkolótól/ig (13,9 € konditerem napijegy)
  • Némi melegvizet és mosószert (1 €), tiszta ruhákat (felbecsülhetetlen érték)
  • Röpke városnézést, ami alatt Simmering nem lopta be magát a szívembe (0 €)
  • 1 óra kocsikázást (ami mínusz €-t jelent)

Összességébem elmondható a pénztárcát/bankkártyát ez a mosás meglehetősen hátrányosan érintette.

 

 

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments