Az ékszerek a férfiak körében nem örvendenek túl nagy népszerűségnek. Alapvetően meglehetősen korlátozottan viselhetnek ékszert. A nők számára sokkal több lehetőség adott és több alkalomra is felvehetnek valami díszt.

Alapvetően két ékszer van, ami elegánsabbá varázsolhatja a férfiakat. A házassági gyűrű és a karóra. Előbbivel nincs személyes tapasztalatom, utóbbival viszont akad.

Casio GA- 1000

Felülnézet

Világítás sötétben

 

2017-ben egy arany karkötőt viseltem, ami a tesómé volt. Mivel vékony csuklóm van néhány szemet ékszerésznél ki kellett vetetni. Többnyire állandó viseletet jelentett. Szerintem jó ékszer volt, kicsit feldobta az ember megjelenését. Az erdő közepén egyszer beleakadt egy faágba kerékpározásnál és majdnem elhagytam. Ekkor úgy döntöttem, hogy inkább nem kísértem a sorsot.

Az ékszer utódja egy aktivitásmérő óra volt. Számolta a lépésszámot, és 15 percenként pulzust mért valamilyen lézeres elven. Ha jól emlékszem olyan 7000 Ft körüli összegve került. Mivel előzőleg nem viseltem órát, elég sok időbe telt, míg hozzászoktam. Folyton beleakadt valami. Arra mindenképpen jó volt, hogy tudatallim szokja az óra viselését. Az olcsósága miatt nem fájt, hogy folyton megkarcolódott/megsérült.

 

Következő lépcsőfok 2019-ben lett meg. Születésnapom alkalmából kaptam (vettem használtan) egy G-Shock órát Pécsett. Viszonylag drága, 50000 Ft körüli óráról van szó. Eredeti ára még ennél is jóval magasabb volt. Ami megtetszett benne, hogy nagyon okosan kitalált szerkezet. A G-Shock széria ismérve az ütésállóság, ami – magamat ismerme – elengedhetetlen. Elvileg 20 m-ig vízálló is, de nem tudom ki zuhanyzik/ki megy fürödni órával a kezén.

 Vannak alap stopper-időzítő-ébresztő funkciók mellett extrák is: világóra, háttérvilágítás (ami a mutatók fluoreszkáló bevonata miatt sokáig látható marad), iránytű (túrázásnál vészhelyzetben jól jöhet),

 analóg-digitális iker kijelző (vagyis mutatók analóg módon mutatják az időt, de úgy is meg lehet győződni a pontos időről, ha az ember egyszerűen rápillant a kijelző számjegyes részére).

Nekem ez a speciális kijelző jött be nagyon, a pontot az I-re meg a gyönyörű kék dizájn  tette rá. Már lassan két éve megvan az óra. Egyfajta nyugodtságot sugároz a lapja. Élvezettel pillant rá az ember. Hátrányként tudnám megemlíteni az óra nagyságát. Minden dimenzióban nagy. Vastag, és nagy az átmérője. Néha még az edzett tudatalattim is bele-bele szalad egy ajtófélfába. Egyelőre nem tudnék jobb órát elképzelni. Épp elemcserét végzek rajta, ugyanis két év nálam töltött idő után (de furán hangzik ez a mondat egy óra szemszögéből) megéhezett a drágaság.

Másféle ékszer egyelőre nem érdekel. Tetoválások mások bőrén jól néz ki, magamnak nem szívesen csináltatnék. Elég durva a tetoválás technikája, neten lehet lassított felvételeket látni róla, ahogy a vékony tű átbökdösi a bőrt. Tartós, bár rohadtul fájdalmas lehet. Piercinget esetleg, mert azok többsége nem hagy maradandó nyomot, ha netán az ember megunja őket. 

 

 

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments