Előzmények:

Nem kimondottan készültem idén ilyen rövid es intenzív távra. A hétvége célja a sorozat terhelés, hogy a Divide előtt szokja a testem a törődést. Azt a kevés erőmet beosztottam a célig. 🙂 Na jó az utolsó 5 km-en a sporttársakkal nyomtunk egy versenyt.

Helyszín és időpont:

Nagykovácsi

2022.16.11. Szombat

 

 

Felszerelés:

Kománytatyót vittem powerbanknak és kajának, két kulacs volt vázon, és defektvédelem/szerszámok hátul nyeregtáskában.

Taktika:

: Beérni egy darabban, lehetőleg hagyni erőt az esti autózásra, illetve a holnapi versenynapra is.

Élménybeszámoló:

Nekem nagyon tetszett a fel/le részek is. A downhillről többnyire csinaltam videot. Szóval aki nem vett részt rajta, annak is át fog jönni a feeling. A „meleg” (22 °C) miatt magas volt a pulzusom. Meg a 32/42 áttétel sem volt épp pulzus barát. Már az első kilométereken éreztem, hogy a testemnek ez nem igazán esik jól. Csak muszájból előztem, mikor az előttem haladó nagyon lassan haladt. A frissen légtelenített fékek kormánytól való távolságát elfelejtettem beállítani. Meglehetősen para volt így az első lejtő. Az utána lévő átvezető szakaszon már pótoltam ezt a hiányosságot.

A hullámvasutat követően van a pályán egy hurok. Kvázi egy nyolcast kell megtenni. Olyan remek lejtő vezetett le a „hurok” aljára, hogy gondolkoztam azon, kéne még egy kört menni. Mire visszaértem a körről, már nem volt ilyen szándékom. Mire meg tudtam előzni néhány sporttársat, leesett a láncom. Sajnos túl hosszúra hagytam és a kis fogaskereken nem volt elég feszítőerő. Nem is tudtam minden sebességet használni.

A pályának van egy jellegzetes része, a fék nélküli-ereszdelahajamat lejtőzés. Para a javából, remek kis adrenalinlöketet ad. A következő napirendi pont a középtáv mumusa volt. Egy meredek, köves, közepesen hosszú emelkedő. Készültem rá, sajnos egy brigád tagjai épp a kövek között tolták, mikor odaértem. Semmi gond, én toltam fel a leggyorsabban közülük. Ez után még bőven tart az emelkedő. Nem szabad kifingani rajta, mert utána végig taposni kell a pedált a célig. Ez volt a valóban versenyzős rész. Az utolsó kanyarok fájdalmasak, de gyorsak voltak.

 

 

Konklúzió:

A heti esők ellenére majd’ porszáraz volt a pálya. Kezdő versenyzők számára combos verseny. De a lejtők kárpótolnak a sok szenvedésért. A múltkori hosszútávon a melegtől majdnem rosszul lettem. Szerintem nem nyújt annyival többet a hosszú táv, mint amennyivel nehezebb. Nagyon rég nem voltam ekkora maratonon. A drágább nevezést választottam, hogy kicsivel többet tegyek hozzá a verseny fennmaradásához. A tavaszi szervezett Balatonkör szintén 15000 Ft volt. Manapság szerintem ez nem számít drágának.

Ajánlás:

Úgy hallottam, hogy a rövid táv kihagyja a pálya legjobb részeit. Így javaslom, hogy a résztvevők szívják fel magukat középtávra. Hosszútávon is mehetnek, ha valaki az extra izzadságcseppekre esküszik.

Video:

 

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments