A meredek lejtők és a kiépített pályák sokkal jobban igénybe veszik a kerékpárt. A Mecsek lejtőin sokszor elgondolkoztam rajta, hogy milyen lenne egy kevésbé XC-s géppel száguldozni. Viszont a helyi utakon teljesen jól el lehetett lavírozni vele. Tavaly, mikor kicsit alaposabban megismertem a környéket rájöttem, hogy máshogy is lehet bringázni.

Pár szórakoztató bike park kör után úgy döntöttem jövőre beruházok egy olyan bringába, ami otthonosabban érzi magát ezeken a terepeken. A hardtail bringa könnyűsége, a 90 mm rugóút átlagoson terepen több, mint elég segítséget nyújt. A gyengébb fékek, a kevésbé harapós külsők viszont technikás lejtőn nem nyújtanak biztonságot, illetve az élményfaktor is alacsony. A 29er kerék szeret a földön maradni, levegőben nem érzi magát olyan jól, leérkezvén meg főleg a csukló és a karok tompítanak. Ez nem gond néhány ugrásnál, rövidebb gurulásoknál, de traileken visszafogják az embert.

Új bringa vétele nem jött szóba. Ahhoz 1-2 évet spórolni kell.

 

 

Gondolkoztam kerékpárépítésen, mert a szerszámaim/ügyességem már adott hozzá. De alkatrész/ mérethiány miatt még sem fogtam bele. Az új bringák árai elszálltak, ami magával vonta a használt bringákat is. Ember legyen a talpán, aki most tud megfelelő kerékpárt találni magának.

Tavaly fél évig nézegettem fél szemmel outi kerékpárt. Ár, méret, jó alkatrészek. Nehéz kifogni. Ráadásul kérdéses a bringa állapota is. Amit megvettem rég nem volt karbantartva. Hátsó csapágy rozsdás volt, középrész szintén. Tekerésnél kattog valami, aminek az okára még nem jöttem rá. Mintegy 100k-et költöttem arra, hogy egy kényelmesebb bringával róhassam az utakat.

Osztrák használtpiac sokkal rosszabb a magyarnál. Mikrofont szerettem volna venni Goprohoz. Az egyik eladó az újkori áron hirdette a terméket. Később visszaírt, hogy eladta a kiírtnál drágábban. Itt a vevő felfelé alkudja az árat?! Visszatérve a monti kérdéshez. Találtam Bécsben egy M-es Specialized bringát. Már több mint 10 éve elfogult Specialized rajongó vagyok. Az első nyergük elnyerte örök hűségemet. Így jelen esetben is kiemelt figyelmet fordítottam rá. Ráadásul volt olyan bringájuk a palettán, ami nekem megfelelt volna. (140-160 mm rugótas romboló) Enduro bringán feszülős ruhában feltehetőleg hülyén néztem volna ki, így ezt a katagóriát egyelőre elvetettem. Ráadásul 150 felett már nehéz 29er bringákat találni. Egy belarusz srác árult egy fekete fényezésű Stumpjumper bringát megfelelő méretben. A közelsége miatt úgy gondoltam beszélek vele és elviszem egy körre. Mondott rá egy aránylag jó árat, így úgy döntöttem próbára teszem a szerencsém. A bringa eszméletlen piszkos volt. Két délutánom/estém, és sok tisztitószerem ment rá, de utána Összeszerelés/beállítás után viszont egy másik bringa érzetét keltette. Megérte a belefektetett idő és energia. És a recsegő hang is eltűnt. Egy fél mező volt a fogaskeréksor fogai között. A váltógörgőkről ne is beszéljünk. A rugóstag miatt aggódtam egy kicsit, úgy néz ki csak fel kellett fújni üzemi nyomásra. Egy kivetnivalót találtam a bringán. Ez pedig a dropper nyeregcső. S/M méret határán mozgok, így érdekes, hogy a gyári nyeregcső túl magas volt a számomra. Csávó nem is tudom hogy tudott vele így rendesen tekerni. Megesett a szívem szegény bringán. 😊 Jobb helye lesz nálam. A korábban vett Fox teló nagyon szimpatikus, szerintem a másik bringámon lévő Rock Shoxot is le fogom cserélni egy Rókára jövőre. Szerencsére ez a bringa szinte teljesen kompatibilis a másikkal. Így ha netán egyik alkatrész megsérülne, át lehet rakni a másikról.

Ami a menettapasztalatokat illeti. Ez és a versenygép között nem sok hasonlóság van. Brutál sebességet el lehet érni vele, kanyarokban ég és föld. Nem beesik az ember a kanyarokba, hanem lazán behuppan és kilő. Egy kicsit újra kell tanulni vele bringázni. A teló és a rugóstag sok munkát levesz az ember vállairól. A 4 dugattyús fékek szintén másik szint. Még meredek lejtőn sem szakad le az ember keze. A következő megálló remélhetőleg egy bikepark lesz. Visszavágyik már a szívem az egyikhez. A lábaim már kevésbé, de szerintem elegendő kilométert gyűjtöttem már idén a vaduláshoz.

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments