Nagyjából egy éve szoktam rá az otthoni edzésekre. Na, vajon miért? A konditeremben lévő gépeket nem helyettesítik az otthoni gyakorlatok, viszont a forma megtartását segítik. Előnyei közé tartozik, hogy nem kell havidíjat fizetni érte, és a lakást sem kell elhagyni érte. Ez a hideg téli hónapokban fontos.

Még régebben az unokatesóm készített nekem egy izomcsoportos edzéstervet. A teljes test edzést nem tartom szimpatikusnak. Általában 45-60 perces edzéseket szoktam végezni napi szinten. Heti 3 napot tudok kerékpározás mellett felsőtest edzésre szánni. Egy legday-t jó lenne még besúvasztani, de úgy vagyok vele, hogy mozog az eleget bringázásoknál. Tricepsz-bicepsz, mell-váll, has-hát van együtt.

Mivel untam a régebbi gyakorlatokat, készítettem egy kiegészített edzéstervet, ami itt elérhető bárki számára nyomtatóbarát A3 formátumban:

magyarul

angolul

németül.

Plusz a napokban beszereztem egy masszázshengert, hogy a láb/combizmaimban az izomláz gyorsabban elmúljon. Decathlonos 3 az 1-ben : a nagy henger mellett van hozzá egy kézi masszírozó és egy kis labda is. Gumiszallagos edzést követően fogom majd használni.

Gyakorlatok hozzá: link.

Aki bővebben el szeretne merülni a gumiszallagos edzések között, az itt talál remek gyakorlatokat: link.

 

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments