Előzmények: egy hét betegség után ért utol a hosszútávú túrázás láza. Nem volt hétvégi programom, így gondoltam csinálok magamnak egy tartalmas napot. Régebben szerettem hajnalban elindulni és naplementekor visszaérni.

Útvonal: Mödling-Bécs-Bratislava-Komarno- Štúrovo-Szob (határátlő)-majd Dunakeszi egyéb településeken keresztül

(Élmény)beszámoló: 3:50-kor szerettem volna felkelni, de a testem nem igazán. Nagyjából napfelkeltére tudtam magam összeszedni és elindulni. Viszonylag hideg idő volt. 16-18 fok, mégis enyhén izzadtam. Helyismeret nélkül, hőségben optimista becslés volt a késő délutáni célba érésem. De olyan utakon mentem, hogy örültem ha egyáltalán egy darabban eljutok Keszire.

Talán az Eurovelo 6-os út megy errefelé. Ausztriában rögtön sunyi kis emelkedőkkel kellett megküzdeni. Még a schwechati reptér is útba esett. Tippem nincs merre haladt a kijelölt kerékpárút. Pozsony körül megtaláltam a duna-menti kerékpárutat. Úgy döntöttem, hogy a szlovák oldalt választom magamnak, mert sosem jártam még arra turistáskodni. A bringaút nagyon szuper és látványos helyeken kanyarog. Végig magaslaton megy, gyakran a Duna mellett közvetlenül. Noha a töltésnek van látványeffektje, árnyékra ne számítson senki. A délután folyamán 3-4x túlmelegedett a motorom, pedig toltam magamba a folyadékot rendesen. 34 fok elég keményen megviseli a szervezetet. Ilyen melegben már a menetszél sem hűsít nagyon. 30 körüli átlagot próbáltam tartani, amíg normális utakon jártam. Csomagokkal szerintem derék tempó volt.

 

A határ közelében eléggé eltévedtem, és mentem mindenféle gravel jellegű utakon. Még egy vasúti hídon is át kellett vergődnöm.

Átérve a határon rögtön 4-5 kék kút fogadott. A töltésen alig volt vízvételi lehetőség, itt meg kánaán fogadott. Sajna a magyar részen a kerékpárutak minősége/ vezetése leromlott. Vácig még jól el lehetett gurulni azonban az utolsó kilometerek kertek alatt elvezetett bringauton teltek 20-as atlaggal. A sok kanyar megőrli az ember idegeit. „Hobbiból” biztos jó rajta tekerni, de országútival rémálom volt.

A túra végére úgy arányosan elfáradt mindenem. Vádli, comb, fenék, derék, hát, váll, mellek, nyak. Alkar is durván. Anno egy 16 kg-os montival kerültem meg a Balatont 15 óra alatt Veszprémből (250 km). Így nem volt kérdés, hogy ez is menni fog. Bár a fél táska kajám 90 %-a elfogyott estére.

Ajánlás: A túra hosszú, de teljesíthető. Szlovák részt senkinek nem javaslom ilyen melegben. Erősebb szélben szintén problémás, ha valaki fordított irányban kívánja megtenni az utat.

Videó: Készült videó is a túráról.

Távolság

300 km

 

Idő

Nettó: 12 óra

Bruttó: 16 óra

Sebesség:

Átlag: 25,4 km/h

Max: 44,3 km/h

 

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments