Előzmény

Mivel a lakás csak részben volt bútorozott, lehetőségem nyílt elmerülni a lakberendezés világában.

Maga a lakás rendkívül szépen felújtott. Egyértelműen a fehér szín uralkodik benne. A fehér egy kellemes szín. Világosságot varázsol a lakásba, megnyutatja az embert és tágasabbá teszi a teret. Bútorválasztásnál elsősorban fehér bútorokban gondolkodtam.

Az ikeában böngészve találtam egy rendkívül praktikus szennyes szekrényt. Gondoltam ennél jobb megoldás nem létezik a mosandó ruhák tárolására. Emeletes kialakítású, így egymás felé tudom tenni a színes és fehér ruhákat. Mintegy 8 év után végre lesz normális gyűjtőhelyük a ruháimnak.

Magáról az áruházról nem sok információm volt. Annyit tudtam róla, hogy jól főznek, és hogy olcsón lehet jó minőségű otthoni dolgokhoz jutni.

 A bútorok nem feltétlen mennek olcsón, viszont olyan kreatív kialakításúak, hogy szerintem megérik a kissé magasabb árat. Szekrények, polcrendszerek, ágyak, asztalok remekül kombinálhatók és sok kiegészítőt lehet hozzájuk kapni.

Az első kiszemelt bútorom fürdőszobai bútor volt. Sok bútorszerelési tapasztalattal nem rendelkeztem. Egyedül egy számítógépasztalt raktam össze, de az is tiplis megoldású volt.

Maga a bútor összerakása az instrukciók alapján könnyen ment. Ember legyen a talpán, aki fúrógép nélkül rak össze egy ilyet. Manuális csavarhúzóval el lehet vele játszani hosszú ideig. Vettem hozzá külön lábakat, amiket a szekrény aljára kell felszerelni. Ez már jobban feladta a leckét. Itt rögtön elvérzik az ember, ha nem rendelkezik géppel. Még géppel sem egyszerű mutatvány. Összerakás után viszont biztos, hogy nem fog szétesni, és lábbal felázni sem fog.

Az ajtót egyedül nem igazán tudtam beállítani, hogy pontosan záródjon. A lábak miatt túl magasra került az ajtó és nem volt olyan dolog, amit alá tudtam volna támasztani. De az a pár mm nem zavaró.

A folyamat a kigondolástól a megvalósításig elég sok időt és energiát követelt. Kigondolni, elmenni érte, megvenni, hazavinni, kicsomagolni, összerakni, csomagolóanyagot kidobni, kitakarítani. Még egy ilyen egyszerű szekrény összerakása is fárasztó volt. A végeredményt látva abszolút megérte. És ezzel a fürdőszoba berendezése – az újonnan jött mosógéppel – véglegesnek mondható.

 

Subscribe
Visszajelzés
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 éve

[…] Költözés Ausztrián belül III. […]