“A felnőtt kor egyik ismérve, hogy a szavak egyre teljesebb értékűvé válnak a számára. Minél műveltebb, annál maradéktalanabbul jelzi számára a szó a mögötte rejtőző fogalmat.”

Lomb KatóA SUBHEADING

Stressz: A szervezetnek az  ingerekre  adott nem specifikus válasza.

Stresszt kiváltó életesemények többök között: Életkörülmények megváltozása, Foglalkoztatás megváltoztatása, Költözködés, Szokások megváltozása, Új beosztás, Változás a munkaidőben vagy körülményekben, Változás az anyagi helyzetben.

Read more

Az ékszerek a férfiak körében nem örvendenek túl nagy népszerűségnek. Alapvetően meglehetősen korlátozottan viselhetnek ékszert. A nők számára sokkal több lehetőség adott és több alkalomra is felvehetnek valami díszt.

Alapvetően két ékszer van, ami elegánsabbá varázsolhatja a férfiakat. A házassági gyűrű és a karóra.

Read more

 

Ha valaki azt hiszi, hogy nyelvet tanulni csak külföldön lehet, az szálljon fel egy buszra és utazzon 100-200 km-t a következő tájegységig. A cikket ez ihlette: LINK.   Az egyszerűbb összehasonlítás kedvéért táblázatos formában próbálom meg a tájszavakat bemutatni:

sorszám, tájszó, magyar jelentés, angol szó szerint fordítás, angol jelentés, német szó szerint fordítás, német jelentés.

Read more


Életpályám kezdetén meglehetősen aktív játékos voltam. Gyerekként/tiniként az ember figyelmét nagyon jól le tudja kötni a számítógép. Ez járhat előnyökkel és hátrányokkal is. Előny kétségkívül az, hogy jót tesz az ember nyelvtudásának. Az angol a számítástechnika globális nyelve.

Az évek során felcsipegettem lassan a szavakat és a jelentéseiket.

Read more

Sosem voltam valami nagy sakk játékos. Gyermekkoromban tanultam meg játszani, de túl sokat nem játszottunk családi körben. Állítólag, aki matematikából jó, az a sakkban is könnyebben tud érvényesülni.

Youtube-n ajánlások között találtam meg véletlenül ezt a fickót: link. Az utóbbi időben több sportot is a youtubenak köszönhetően ismertem meg.

Read more

 

Kétféle időjárás létezik kerékpáros berkekben. Jó kerékpáros idő és rossz kerékpáros idő. Jelen cikkben utóbbiról szeretnék néhány szót ejteni.

Sokak számára a kerékpározás jó idős sport, vagy remek közlekedési mód. Van egy vékony réteg viszont, akik a kerékpárt nem rakják le az első őszi eső megérkeztével.

Read more

A nyelvtanulás fontossága megkérdőjelezhetetlen. Nem születik mindenki kíniainak, illetve angolnak, hogy emberek milliárdjaival tudjon könnyedén kommunikálni.

„Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz”

 

– tartja a mondás.

 

Az egynyelvűségnek vannak előnyei és hátrányai is. Olyanról viszont még nem hallottam, hogy nyelvismeret hátrányt jelentett volna az életben.

Read more

 

 

 

A pénzhez való viszonyunk meghatározza életmódunkat, személyiségünket és kapcsolatainkat is. Nem áll korlátlan mértékben rendelkezésünkre, ezért meg kell tanulnunk beosztani. Erre többféle lehetőségünk is van, vegyük őket sorra.

Használt termékek vásárlása: Az eredeti vételárhoz képest jelentős kedvezménnyel juthatunk termékekhez.

Read more

Tegnap egy boltban filmeket böngésztem és megakadt a szemem ezen a csodás példányon. A sokadrangú filmek mellett igazi gyémántként világított. Meglepő, de a filmnek van múltbéli vonatkozása is.

Pécs tartózdkodásom során (2018-2020) egyszer már találkoztam ezzel a címmel.  A Deutsche Bühne német nyelvű előadása volt, ha jól emlékszem.

Read more